Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie
Cursuscode: 20

Voetreflex is een effectieve en krachtige natuurgeneeskundige behandelmethode die geschikt is voor iedereen. Het is een prettige, veilige methode die bij zeer veel verschillende lichamelijke en/of psychische klachten verlichting kan geven, de genezing kan stimuleren en pijn kan verminderen. Of zelfs de klacht laat verdwijnen. Voetreflextherapie werkt; ontspannend, stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam, stimuleert het lichaam om afvalstoffen te verwijderen, verbetert bloed- en energiedoorstroming en heeft een positief effect op het zenuwstelsel. Ook als je geen klachten hebt, helpt een ontspannende voetreflexmassage om tot rust te komen. Zo werkt het preventief en is het een goede aanvulling voor iedereen om je lichaam gezond te houden.

Tijdens deze workshop leer je een stukje theoretische achtergrond betreffende de zones van de voeten, hoe het hele lichaam in de voeten terug te vinden is, een stukje Chinese geneeswijze en een aantal massagegrepen gericht op ontspanning. Daarna gaan we in tweetallen deze grepen op elkaars voeten oefenen zodat u thuis deze massagegrepen toe kunt passen bij partner, vrienden, maar zeker ook bij kinderen en ouderen.

NB: tijdens de workshop dient de cursist mee te nemen: een matje of groot tuinkussen om op te liggen, een hoofdkussen, een groot badlaken en eventueel een fleecedeken.

 

Dinsdag 24 november 2020
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 24,50 plus € 3,00 materiaalkosten.
Mw. P.W.M. (Els) van Haandel
19:30 - 22:00
Locatie: Lerarenkamer regenboog Kindpark Boekel (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Marijke Hartjes, Tel: 06-15523720, Mail: marijkehartjes@gmail.com
Cursus geannuleerd >
P.W.M. (Els) van Haandel
P.W.M. (Els) van Haandel