Volksuniversiteit Boekel-Venhorst

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 34

Lezing: Corona; opeens is alles anders.

Lezing: Corona; opeens is alles anders.
Cursuscode: 34

Iedereen zal beseffen dat deze tijd véél los kan
maken wat voorheen “veilig’ opgeborgen lag.

Opeens buitenshuis geen afleidingen meer en een gedwongen afstand tussen mensen, en binnen in huis wekenlang dichter op elkaar.

Dit kan in huis leiden tot stress en spanningen. Minder afleiding levert vaak meer confrontatie op. Confrontatie met dingen die normaal gesproken veilig waren opgeborgen in onze eigen innerlijke container. Een opslagplaats voor alles wat we nog niet willen of durven te bespreken. Deze container kan dicht blijven zolang we voldoende afleiding hebben en deze container niet gaat overlopen. Door gebrek aan afleiding en het niet meer weg kunnen vluchten kan het zijn dat de inhoud van deze “container’ nu volop in beweging is gekomen.

En wat nu….hoe gaan we bespreken wat we liever in die container hadden willen houden. Hoe gaan we om met confrontaties, hoe blijven we uit de strijd met de inhoud van onze eigen container, hoe blijven we uit de strijd met de ander….

Tijdens deze lezing gaan we het in twee avonden uitgebreid hebben over deze beweging en waarom nu wel en voorheen niet én hoe blijf je uit de strijd met de inhoud (van jezelf of van de ander) en kom je tot een ontmoeting daarmee…

Woensdag 27 januari 2021
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Dhr. (Rob) Droog
19:30 - 22:00
Locatie: Lerarenkamer regenboog Kindpark Boekel (klik hier voor de adresgegevens)
Contactpersoon: Marijke Hartjes, Tel: 06-15523720, Mail: marijkehartjes@gmail.com
Inschrijving geopend >
(Rob) Droog
(Rob) Droog
Rob Droog woont in Landhorst en is al ruim dertig jaar werkzaam als hulpverlener, therapeut, docent en maatschappelijk werker. Tijdens deze 30 jaar heeft hij een model ontwikkeld waarin op heldere en snelle wijze de samenhang tussen denken, emoties, gevoelens en de invloed van het verleden wordt uitgelegd. Rob heeft hier ook reeds een boek over geschreven met de titel “de spelers van blijvend anders” . Omdat het model en de methodiek een mogelijkheid tot veranderen aanreikt waarin terugval eigenlijk niet meer hoeft voor te komen. Rob is met name gespecialiseerd in problematiek veroorzaakt door een hoge mate van sensitiviteit of gevoeligheid. In 2016 heeft Rob zijn bedrijf Blijvend anders opgericht en werkt hij voor zowel particulieren en voor bedrijven.